I samarbete med Beautylight erbjuder vi permanent hårborttagning med hjälp av diode-laser. Diode-lasern är en nyutvecklad produkt som ersätter gamla lasermetoder och är betydligt effektivare,säkrare och snabbare än sina föregångare. Behandlingarna utförs av utbildade specialister med erfarenheter inom området.

Rätt behandling?
Att använda sig utav hårborttagning med diode-laser är oftast betydligt bättre än gamla IPL sytem, av den anledning att lasern använder sig av rätt energimängd och pulslängd för att på ett optimalt sätt fokusera på permanent hårborttagning.

Permanent hårborttagning – biologi
Håret växer i olika cykler, där de kan vara växande (aktiva) eller vilande. Dessa olika växtcykler kan variera mellan olika kroppsdelar. På armar och ben är växtcykeln från ett par månader där enbart 50% av hårsäckarna är aktiva, i jämförelse med huvudet där vi pratar om 80-90% aktiva hårsäckar med cykler mellan 2-6 år. Sedan får man inte glömma att hårtillväxten kan även påverkas av flertalet andra faktorer såsom hormonerförändringar, ålder, kön, nutrition, arvsanlag m.m.

Hur fungerar Diode-lasern?
Ljuset från lasern åker ned i huden via håret och värmer upp pigmentet på hårrötterna till ca 70 grader och bidrar till förstörelse av hårsäck, dvs permanent hårborttagning. Sedan anpassas laserljusets dos efter hud och hårfärg för att uppnå bästa resultat med minimala bieffekter. I jämförelse med andra metoder är riskerna minimala med diode-laser då den samtidigt kyler ned huden ytligt med en inbyggd kylare. Man får dock lägga på minnet att diode-lasern attackerar enbart hårsäckar i tillväxtfas.

Hur går behandlingen till?
Då ljus hud ger bäst resultat så kan man tänka på att inte sola 2-4 veckor före och efter behandlingen, då pigmentförändringar kan minska effekten av behandlingen. Man ska raka av håret på behandlingsytan strax innan man utför behandlingen. Man får även tänka på att inte vaxa, bleka eller plocka håret då laser enbart verkar på en hårsäck MED hårrot.

Antalet behandlingstillfällen varierar mellan person til person då behandlingen enbart attackerar aktiva hårsäckar. Hårsäckar i vilande fas saknar pigment och det bidrar till att man inte kommer upp till upphettningsfasen. Men i allra vanligaste fallen får man räkna med ca 5-7 behandlingar för att uppnå resultat. Själva behandlingstiden är extremt reducerad i jämförelse med IPL och tar allt ifrån minuter till timme beroende på behandlingsytan.

Själva behandlingen av diode-laser brukar upplevas betydligt mindre smärtsamma än andra metoder. Man upplever impulserna som varma stick som omedelbart går över, och detta mildras ytterligare tack vare det inbyggda kylsystemet. Vid ytterligare dämpning för känsliga områden kan bedövningssalva användas.
Vilotiden mellan behandlingarna varierar mellan 4-8 veckor, i inväntan på att hårsäckar ska aktiveras pånytt.

Efter behandling?
Efter en behandling kan viss rodnad uppstå i huden. I vissa fall även små svullnader som anses vara helt ofarliga och försvinner vanligtvis efter 24-48h. Viktigt att tänka på att inte klia eller riva upp i huden efter en behandling, samt smörja in väl med aloevera kräm. Sedan ska man även tänka på att skydda sig väl inför en eventuell solexponering genom att använda höga solskyddsfaktorer (Spf 50+) i framförallt 2-4 vekor efter behandlingen.

Vem kan behandlas?
Generellt brukar man säga att lasern ser bäst vid ljus hud samt mörka håstrån. Alla människor har olika hudtyper men som regel gäller ju ljusare hy och mörkare hår, desto bättre och snabbare resultat erhålles. Mörkhyade människor är svåra att behandla pga den rika pigmenteringen i huden där risken för brännskador är stora. Dock finns det en viss justering av pulsstyrka och pulstid som går att anpassa till viss grad.

Personer med gråa eller vita hår kommer ej att uppnå en permanent effekt då pigment saknas i håret.
Observera! Vid medicinering, graviditet, diabetes samt andra hormonförändringar i kroppen, uppmanas kunden att informera oss detta vid konsultation.